Miesten hiustenlähtö

Miesten hiustenlähtö on yleinen ilmiö, josta noin puolet kaikista miehistä kärsii jossain elämänsä vaiheessa. Hiustenlähtö voi alkaa jo nuorella iällä, ja sen taustalla on usein perinnölliset tekijät sekä hormonaaliset muutokset. Erityisesti miespuolinen kaljuuntuminen, eli androgeeninen alopecia, on yleisin syy hiustenlähdölle.

Androgeeninen alopecia johtuu pääasiassa testosteronin aineenvaihduntatuotteesta, dihydrotestosteronista (DHT), joka vaikuttaa hiusfollikkelien herkkyyteen. Tämä prosessi voi johtaa hiusten ohenemiseen erityisesti päälaen ja ohimoiden alueella. Miespuolinen kaljuuntuminen on luonnollinen prosessi, mutta se voi olla joillekin miehille psyykkisesti kuormittava.

Hiustenlähdön hidastamiseksi ja hallitsemiseksi on olemassa erilaisia keinoja. Terveelliset elämäntavat, kuten monipuolinen ruokavalio ja riittävä lepo, voivat tukea hiusten hyvinvointia. Jos hiustenlähtö huolestuttaa, on suositeltavaa keskustella asiasta lääkärin kanssa, sillä on olemassa myös lääketieteellisiä hoitokeinoja, jotka voivat auttaa hallitsemaan tätä prosessia.

Lisätietoa luotettavasta lähteestä löytyy Terveyskirjastosta: Terveyskirjasto – Miesten hiustenlähtö.

Jaa artikkeli:

Miesten hiustenlähtö on yleinen ilmiö, josta noin puolet kaikista miehistä kärsii jossain elämänsä vaiheessa. Hiustenlähtö voi...

Lue lisää

Elämme aikaa, jossa tietoa on saatavilla paljon, mutta sen luotettavuutta on syytä arvioida kerta toisensa jälkeen....

Lue lisää

Akuutti poskiontelotulehdus on ikävä virus- tai bakteeriperäinen vaiva, joka puhkeaa usein tavallisen nuhakuumeen yhteydessä tai jälkitautina....

Lue lisää