Miesten hiustenlähtö on yleinen ilmiö, josta noin puolet kaikista miehistä kärsii jossain elämänsä vaiheessa. Hiustenlähtö voi...
Elämme aikaa, jossa tietoa on saatavilla paljon, mutta sen luotettavuutta on syytä arvioida kerta toisensa jälkeen. Misinformaatiota on liikkeellä etenkin internetissä roppa kaupalla, ja siksi internetistä luetun tiedon kanssa kannattaa olla tarkkana. Luotettava tieto on tieteellisesti tutkittua ja perusteltua. Monelle meistä varmasti tulee Google ensimmäisenä mieleen, mutta sen kanssa kannattaa olla varovainen. Internet on hyvä renki, mutta sen isännyydestä ei kannata mennä aina takuuseen.
Mistä luotettavaa terveystietoa sitten kannattaa etsiä? Terveyskirjasto.fi on Suomalainen Lääkäriseura Duodecimin ylläpitämä verkkosivu, jossa esitetty tieto on tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa. Suomalainen terveyden- ja sairaanhoito perustuu Suomalainen Lääkäriseura Duodecimin ja erikoislääkärijärjestöjen Käypä hoito -yhteishankkeeseen. Käypä hoito -suositusten potilasversiot ovat luettavissa Terveyskirjaston sivuilta. Sivustolla listatut oirekuvaukset ja niitä vastaavat hoidot ovat samoja, joita suomalaiset lääkärit noudattavat potilaita hoitaessaan. Käypä hoito -suositusten tarkoitus on parantaa hoidon laatua ja vähentää hoitokäytäntöjen ja hoitotapojen vaihtelua.
Terveyskirjastossa on luettavissa laaja tekstipankki erilaisia oirekuvauksia ja niihin suositeltuja hoitoja. Suomalainen Lääkäriseura Duodecimin ylläpitämänä palveluna Terveyskirjastossa olevaa tietoa voidaan pitää luotettavimpana terveystietona, jota Suomessa on saatavilla. Luettavissa on tietoa ravitsemusterveydestä sukupuolitauteihin ja näiden hoitoon. Lääkehoitokäytännöistä huomioitavaa ja monelle mielen päällä olevaa asiaa kannattaa tutkia lääkkeiden yhteisvaikutusten osiosta. Terveyskirjaston sivuilla julkaistaan aktiivisesti artikkeleita, joiden aihepiirit kattavat laajasti eri terveyden- ja sairaanhoidon osa-alueita.
Terveyskirjastossa on saatavilla Lääkärikirja Duodecim, joka on Suomen kattavin yksiin kansiin koottu hoito- ja ennaltaehkäisyteos. Lääkeopas puolestaan kokoaa yhteen yli 1700 lääkkeen tiedot. Opas on Lääketietokeskuksen koostama, ja siinä esitettyä tietoa voidaan pitää maamme luotettavimpana lääketietona.
Sitran tekemän tutkimuksen mukaan internet on valtaosalle suomalaisista ensisijainen terveystiedon lähde, ja luotettavaksi ja helppokäyttöiseksi lähteeksi katsottiin juuri terveyskirjasto.fi
Kaypahoito.fi kokoaa yhteen kansanterveyden kannalta merkittävimpien sairauksien hoitosuosituksia sekä lääkärin että potilaan näkökulmasta. Hoitosuositukset perustuvat tieteellisin menetelmin todennettuun tietoon. Käypä hoito – suositusten potilasversiot ovat yleiskielisiä tiivistyksiä laajemmista lääkäreille tarkoitetuista hoitosuosituksista, jotka ajoittain ovat pitkiä ja vaikeaselkoisia.
Kaypahoito.fi tarjoaa laajan oppimateriaaliaineiston. Materiaalin avulla jokaisen on mahdollista tutustua ajankohtaiseen ja luotettavaan terveystietoon.
Netti on pullollaan erilaisia palveluita ja keskustelupalstoja, joissa jaetaan tietoa avokätisesti ja “suurella varmuudella”. Kannustamme suhtautumaan keskustelupalstojen tietoon kriittisyydellä ja varmistamaan tiedon paikkansapitävyyden kaypahoito.fi- ja terveyskirjasto.fi-sivustoilta. Netissä jokainen voi esiintyä asiantuntijana olematta kuitenkaan sitä. Aina edes potilasjärjestöjen sivut eivät tarjoa ajantasaista ja oikeaa tietoa, joten niidenkin verkkosivuilla tarjoamaan tietoon kannattaa suhtautua varauksella.
Jos mieltäsi jäi askarruttamaan terveyteen tai sairauteen liittyviä kysymyksiä, voit saada niihin lääkärin vastauksen soittamalla numeroon 0600 16334 (3,55 €/ alkava min. + pvm/mpm). Vastaamme klo 8-23 välisenä aikana, jokaisena viikon päivänä.
14.8.2024
Miesten hiustenlähtö on yleinen ilmiö, josta noin puolet kaikista miehistä kärsii jossain elämänsä vaiheessa. Hiustenlähtö voi...
Elämme aikaa, jossa tietoa on saatavilla paljon, mutta sen luotettavuutta on syytä arvioida kerta toisensa jälkeen....
Akuutti poskiontelotulehdus on ikävä virus- tai bakteeriperäinen vaiva, joka puhkeaa usein tavallisen nuhakuumeen yhteydessä tai jälkitautina....